tiistai 17. toukokuuta 2016

Koulutusta ja istutusta.


Tämä "Petteri"-omenapuu oli kaksi kesää lakossa, ei yhtään kukkaa tullut. 
Nyt on ilo katsella sitä taas täynnä nuppuja.  



Kesän tulo innostaa uusiin asioihin. 
Nämä ovat ensimmäiset daaliat ja gladiolus, jotka pääsivät ulos, koulutettaviksi. 
Muut vielä kehittyvät sisätiloissa. 



Mieheni vei minut eilen taimikauppaan, itse en ollut vielä ajan tasalla, mutta tässä on hieno alku kesän kukkaloistolle.  



Orvokkeja ostimme 10 tainta, koska hinta houkutti. Niitä sitten riitti moneen ruukkuun ja moneen paikkaan. 
Kastelemista riittää kesän mittaan.



Muutamana viime viikkona olemme käyneet pitämässä käsityökerhoa paikallisessa pakolaisten vastaanottokeskuksessa. Naiset opettelivat virkkaamista. 

Tässä muutamia erilaisia isoäidinneliöitä yhteen liitettyinä...... .....opetuskappaleita. 

Ihan koukun ja langan pitäminen sormissa oikein, oli todellinen haaste. Kuten meidänkin ensiluokkalaisille, niin näille aikuisille naisille. 

Jotkut eivät näyttäneet oppivan ollenkaan edes virkkamisen alkeita. Sitten siirryttiin johonkin helpompaan käsityöhön. 

Nämä naiset olivat kaikesta elämän vaikeudesta huolimatta ihania, sydämellisiä, huumorintajuisia ja nauravaisia. Sydän jäi sinne.

Vaikka olimme viime viikolla viimeistä kertaa, tapaamme varmaan vielä muissa merkeissä. 




Tässä valmiina neljäs 10 kpl erä mustekaloja - turvalonkeroita, joita kerätään sairaaloiden keskosten ja sairaiden vastasyntyneiden turvaksi, etteivät kisko hoitoletkuja ja johtoja. 
Pikku kätösillä on tarttumisrefleksi. 

Kovasti olivat hoitajien mukaan olleet pidettyjä nämäkin. Helppoja ja nopeita tehdä. 
Nyt pidän kesätauon tässäkin. 



Viime viikoina valmistuneet uudet lampaat pääsivät ulos kuvattaviksi. 



Tämä liina valmistuu joskus. 
Lankaa on paljon, ja tästä voi tulla iso tai keskikokoinen, kuka tietää. 
Aloitin tämän työn, koska sain suuren erän lankoja, ja kesällä on kiva pitää käsissään työtä, joka on helppo ja nopea, eikä vaadi juurikaan ajattelemista.

Toivotan kaikille innostavaa ja valoisaa kesän alkua!

4 kommenttia:

 1. Mullakin omenapuu alkaa tehdä nuppuja, mutta ei veilä niin näkyvissä kuin teilläpäin. Sekin piti kesätauon viime kesänä. Minä kävin nyysäämässä niitä oksia talvella... Kesätaukoa pukkaa käsitöissa. Kesäkäsityön kuvia voidaan laittaa joskus kun viitsii..

  VastaaPoista
 2. Kyllä käsityö on kivaa missä muodossa tahansa. Kesällä on kaikkea muutakin, mutta aina käsissä pitää joku näperrys olla! Kiva katsoa muidenkin töitä. Ne sun antamat langat on oikea siunaus, vaikka kunka virkkaa, niin eivät näytä vähenevän, olen tosin ostanut lisääkin joitakin värejä. Se omenapuuni on muuten se, joka oli yhden talven poissa juuriltaankin, kun muutettiin tänne. Bröijereiltä lahja, Petteri-lajike.

  VastaaPoista
 3. Laitoin gladiolukset suoraan maahan tosta lonkalta, ja ne ovat tullet pintaan terhakkaasti, vaikke en uskonut yhtään kun niin kiireessä pukkasin ne maahan. Nautiskellaan nyt joka hetkestä, kun on kesä!

  VastaaPoista
 4. Hieno lämmin aika laittaa suoraan maahan, ja viime vuonna minulla kukki edellisen kesän gladiolus, joka oli talvehtinut maassa, oli niin lämmin loppukesä. Se riippuu niin säistä. Minun gladiolukseni ovat nyt maassa jo pitkinä, vaikka 3 yhdeksästä viime vuoden sipulista ei itänyt ollenkaan. 6 tainta on nyt. Niinkin voi käydä. Nautitaan!

  VastaaPoista