perjantai 24. lokakuuta 2014

Erilainen matka.


Olimme viikon matkalla Eilatissa. Israelissa. Alun perin olimme varanneet viikon kiertomatkan, mutta se ei onnistunut osanottajien vähyyden takia. 
Valitsimme vaihtoehdoksi tämän "rantaloman", joka ei nyt ihan sitä ollutkaan, kun emme ole auringossa loikoilijoita. Vähän kerrallaan toki sitäkin teimme. 

Tämä on kuva akvaarion hai-altaasta, meren pinnan alapuolelta. 


Yhden päivän retken teimme Petraan, Jordaniaan. Se oli vaikuttava kokemus. Hienoa oli myös se, että Petrassa oli satanut käyntiämme edellisenä päivänä, ja satoi käyntiämme seuraavana päivänä! Siis onnellinen päivä meille.

Ensimmäinen silmäys siitä suuresta kokonaisuudesta, minkä tämä "aavekaupunki" käsitti. Päivä kierrellessä ja katsellessa näitä upeita kiveen kaiverrettuja julkisivuja ja luolia, oli myös raskas, mutta maksoi kyllä vaivan.


Hattu ja reppu, ja menoksi. Sääret olivat pari päivää kipeät pitkistä kävelyistä ala- ja ylämäkeen.
Ehdottoman suositeltava retkikohde.


Hyväkin suunnistaja tarvitsee karttaa kaupungilla kulkemiseen. Minä kuljin vain mukana, kun olen huono suunnistaja.


Yhden päivän, siis muutaman tunnin vietimme Punaisen meren risteilyllä. Paljon oli katseltavaa. Yhdellä kertaa näki neljän maan rannat: Saudi-Arabia, Israel, Egypti ja Jordania. 

Tämä kalaparvi on kiva, varjossa kalat näyttävät mustilta, valossa vaaleilta.


Kauniita maisemia, tämä on Egyptin rannikkoa.


Tämä risteilylaiva oli vähän aikaa meidän seuranamme.Olen oppinut viime kuukausina heprean aakkoset ja vähän sanastoa. Oli mielenkiintoista katukuvassakin, kun ensi kertaa ymmärsi edes vähän, mitä missäkin lukee. Se innostaa edelleen oppimaan. Nämä lastenkirjat olivat aivan ihania. On "Yö"-kirjaa, "Silmä-kirjaa" ja lastenlaulukirjaa levyn kera. Nämä lastenkirjat ovat kivoja, kun teksteissä on vokaalimerkit. Hepreahan kirjoitetaan kokonaan konsonanteilla. 
Sanakirjan heprea-englanti ostin myös tällä matkalla.


Eilatin ilta pimenee nopeasti. Ehdin kuitenkin napata tämän kuvan.

Nyt olemme jo kotona, ja kiva olikin eilen illalla laskeutua 30 asteen helteestä muutaman tunnin matkustamisen jälkeen parin asteen pakkaseen! 

Mukava olla kotona jälleen. Suomi on hyvä maa, vaikkakin kiva on käydä välillä maailmalla. 

2 kommenttia:

  1. Hyvin onnistunut loma teillä!

    VastaaPoista
  2. Oli hyvä matka, ja siitäkin syystä, kun saatiin tämä pikaisesti peruuntuneen tilalle.

    VastaaPoista