perjantai 8. elokuuta 2014

Pikkupiristystä ja huolia hellekesän arjessa.Käänsin "pupuvaihteen" päälle. Nyt teen näitä toistaiseksi, niin ainakin luulen.
Minulla on ennestäänkin pupuja, mutta hiiret ovat tähän asti olleet ensimmäinen valintani, kun kädet kaipaavat näpertelyä.Tässä on hiiripesuetta, joitakin on annettu poiskin. Elefanttiperhe pääsi samaan kuvaan. 
Tässä hyllykössä on 58 erilaista virkattua pikkuotusta, siis tässä osa siitä. Lisäksi toinen pienempi hyllykkö, jossa 19 kpl, joten hyvä keräilysarja jo, ja lisää kertyy.Satokausi on alkanut, ja tässä esimakua. 11 litraa mehua näistä saatiin. Meillä pidetään punaherukkamehusta. 


Samasta puutarhasta saadaan myöhemmin omenasatoa.Oman kasvihuoneen tomaatit kärsivät hieman alkukesän koleudesta, eikä kasvu ole oikein elpynyt. Tässä kirsikkatomaatit alkavat jo kypsyä.


Meidän mansikkamaan viimeinen kaunotar tällä erää. 
Itse asiassa lajikkeen nimi on "Lumotar". Makea ja ihana maultaan.Kehäkukkaa täytyy joka kesäksi saada vähän kasvamaan, silmän iloksi. Harrastan tätä lähikuvausta, ja jälleen kaunis yksilö tämäkin.Kaiken kauniin ja ihanan lämpimän kesän keskellä ollaan saatu nähdä myös surullisia tapahtumia. 
Tämä puu kaatui viime viikolla myrskyssä asuntovaunumme edestä vinosti poispäin, tuttujen vaunun päälle, ja vaunu romuksi. Itketti toisten puolesta. Yhtä hyvin se olisi voinut murskata meidän vaunumme. 

Toisaalla Suomessa leirintäalueella oli koettu tosi suuret myrskyvahingot. Tänä aamuna maalasin tämän pikku teoksen. 

Jotenkin vain mieli on murheellinen maailman tilanteen puolesta. Irakissa kristityt ovat joutuneet pakenemaan henkensä edestä tappajia. He ovat vaarassa kuolla terroristien käsiin tai paetessaan vuorilla vaikeissa olosuhteissa.

Syyriassa sota riehuu mielettömänä, ja monissa muissa valtioissa.

Lisäksi Israelissa ja palestiinalaisalueilla on niin vaikea umpikuja ja  sotatila, ettei mikään inhimillinen näytä voivan sitä ratkaista.

Rukous on ainoa keino täältä käsin vaikuttaa. 
Ainoastaan Kaikkivaltiaalla on ratkaisu ja apu tähän kaaokseen.  
Hän on Rauhan Ruhtinas!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti