maanantai 28. heinäkuuta 2014

Hellekesän arkeen.


Näissä maisemissa vietämme paljon kesäaikaa sekä lomalla, että viikonloppuisin.

Tämä loma oli ihana, Suomen olosuhteissa trooppinen. Helle oli välillä jopa tukalaa. Mutta ei se mitään, kun sopeutuu. Uimista, lepoa, nesteiden nauttimista. 
Ruoka ei oikein maistunut, ja  lenkkeilykin jäi vähän vänemmälle kuumuuden takia. Toki aamulenkit teimme aamun viileydessä, n. 3½ km kerrallaan.  

Tätä lomaa varjostivat surulliset uutiset maailmalta. Lentokoneita putoili mystisesti ja sotia on eri puolilla. 
Rakas raamatun maa ja sitä ympäröivät alueet ovat turvallisuuskriisissä ja ankarassa taistelutilanteessa. Rukous on ainoa tie millä täältä kaukaa voi vaikuttaa. Rukoilemme kiihkeästi taisteluiden loppumista ja pysyvän rauhan laskeutumista Lähi-Itään

Lisäksi yksipuolinen uutisointi suorastaan raivostutti. Onneksi itse pystymme seuraamaan ulkomaisia uutislähteitä, joista saa oikeaa tietoa.No niin, loma loppuu ja palataan arkeen. Sen "kunniaksi" pidettiin lettukestit, tällä kertaa vain me kahdestaan. 
Maistuu retkiolosuhteissa ah....

Parit mukavat vieraat saimme pitää terassikahvilla loman loppupäivinä. 

Lisäksi nautimme hienosta musiikkitarjonnasta Iso Soitto-festivaaleilla. Olin ottanut mukaani "itkupillin", kuten Markku tapaa sanoa. Siis tinapillin. Se on kätevä mukana kuljetettava, kun ei voi ottaa pianoa, viulua tai kitaraa, joita kotioloissa soittelen.
Kun palasimme eilen illalla kotiin runsaan viikon poissaolon jälkeen, nämä rakkaat harrastukseni saivat ensi minuuttien huomion. Onneksi altakasteluruukut olivat pitäneet ne kutakuinkin hengissä, ja pikku aiheista oli kehittynyt hedelmää. Nyt vain kypsytellään. 
Kaksi pientä kypsää kirsikkatomaattia jo saimme illalla poimia maistiaisiksi, ihana maku, olivathan ne itse kasvatettuja!

Talomme oli muuten naapureiden hyvän silmälläpidon alla, mutta puutarha sai pärjätä taivaan kasteesta, jota oli tullutkin muutaman kerran.Tämä ihanuus todistaa, ettei maa ollut karrelle palanut. Jouduin poistelemaan jo kukkineita kuivuneita kukkia, mutta tilalle oli puhjennut paljon kauniita kukkia tilalle.

Tänään Markku heräsi pitkästä aikaa kellon soittoon ja lähti töihi. Itse olen aamuvarhaisella noussut imuroimaan koko talon. Siivous jäi lomallelähtöpäivänä vähälle, joten mitä taakseen jättää, sen edestään löytää, sanoo suomalainen sananlaskukin.

Nyt totutten kaupunkielämään, ja lähden polkupyörällä kauppaan. 

Täytyypä tässä vielä toivotella hyvää kesää ja lomaa kaikille tasapuolisesti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti