tiistai 6. toukokuuta 2014

Musta kissa ja kangertelevaa kesän tuloa.

Kesä tulee kangerrellen. Eilen, vapun jälkeisenä maanantaina heräsimme valkoiseen maisemaan. Lähes koko Suomessa oli maassa lumipeite. 
Ollaan vielä oltu vähän flunssaisia, minä onneksi pääsin vähän helpommalla, vain yskää. Markulla sen sijaan oli kaikki vaiheet, nuha, kuume, yskä, joka pitkittyi. Nyt ollaan suurin piirtein kunnossa. 

Kaikesta huomaa, että aloitekyky on ollut vähän lamassa. Markun remonttipuuhat, ja minun talous- ja käsityöinnostukseni.

Nyt ryhdistäydyin, ja parin päivän aikana virkkasin tämän pikku kissan. Musta lanka on pahin mahdollinen, kun valoa pitää olla paljon. Lisäksi mustan kissan valokuvaaminen on suuri haaste.Tässä söpöliinistä lähikuva. Niin hassulta kuin se tuntuukin täytyy virkata tälle pikkukissalle seuraavaksi emo, täsmälleen niin päin. Siis hiukan isompi musta kissa, koska yksin ei pieni pärjää maailmalla.
Kaupasta ostettava leipä on kevyttä ja makukaan ei ole tuore. Olen jo pitemmän aikaa tehnyt sekä ruisleivän että vaalean hiivaleivän pääosin itse, välillä vaihdellen ainesosia, erilaisia jauhoja.
  
Tässä on tämän ankean maanantaiaamun lämpimäisiä.


Orvokit ovat joka kesän kukkia meidän pihallamme. Ne alkavat pienestä, mutta leviävät näyttävästi isossa ruukussa.

Tänään istutin siis nämä kukat iloksemme.


Nyt , kun olemme molemmat kunnossa taudin jälkeen, lähdimme täyspitkälle lenkille harjun lenkkipolulle. Matkan pituus on n. 3 km, sopiva iltalenkki.Markku keksi ottaa sauvat mukaansa, kun valitteli vähän jäykkää yläselkää. Auttaa varmaan hyvin. 
Taidan itsekin ottaa seuraavalla kerralla sauvat, siinä saa kokonaisvaltasempaa liikuntaa.Vesitorniremontti matkan varrella oli vaikuttava näky. Suurenmoista touhua.Nämä kukat, vuohenjuuret, lupaavat kukkaloistoa, toin niitä edellisen asuntomme pihalta toissa syksynä. Viime kesänä ne eivät vielä ehtineet täyteen loistoonsa. 

Nyt täytyisi innostua kasvihuoneviljelystä, viime kesän hyvän kokemuksen jälkeen.

On ilo, kun koko kesä, kaikki multasormen puuhat ovat vielä avoimena edessä.

Maailmassa on paljon uhkatekijöitä. Monet kansat kärsivät juuri nyt suurista katastrofeista. Ei voi muuta, kuin muistaa iltarukouksissa ja muutenkin, siellä on IHMISIÄ suuressa hädässä. 
Ollaan kiitollisia, kun Suomessa on kaikki vielä hyvin, ja rukoillaan rauhaa maailmaan.

2 kommenttia:

  1. Soma pikku kisuli ♥ Kyllä se tarvitsee ehdottomasti emon turvakseen =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tekemässä emoa, joten ei tarvitse enää kauan olla yksin.

      Poista