sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Suomi-kuva


Tämän kuvan halusin ottaa siitä ilosta, että saamme olla tässä ja nyt. Suomi on kaunis maa eri vuodenaikoineen. 
Lähdimme pitkäperjantai-aamuna Keuruulle. Tarkoituksemme oli sijoittaa asuntovaunumme vuosipaikalle Iso-Kirja-camping-alueelle, ja viettää pääsiäinen siellä kiireisten  viime viikkojen jälkeen. 
Jo pari päivää oli Markulla ollut nuhaa, mutta se näytti olevan jo menossa ohi, joten päätimme kuitenkin lähteä. Vaunun valmistelussa matkalle on yhtä ja toista puuhaa ja vääntöä, joten perille Keuruulle päästyämme puuhastelimme, minä vaunun sisällä ja Markku ulkopuolella, varustellen paikkoja paria päivää varten, jotka aioimme viettää lepäillen ja ulkoillen. 
Markun kunto alkoi kuitenkin laskea ja hänelle tuli kova kuume. Siihen näytti nousevan seinä pystyyn. Näinkö tässä kävi. No onneksi ei sentään niin pahasti, kuin olisi voinut käydä, sillä seuraavana päivänä hänen levättyään kunnolla, kuume oli jo laskenut, ja yskäkin, joka oli alkanut vaivata, hiipuivat pikku hiljaa, ja yhden kuumeettoman päivän jälkeen ollaan jo käyty ihailemassa näitä varhaiskevään maisemia. Tämän kuvan otin, kun olin yksin lenkillä. Joutsenia oli kaksi, mutta minut havaittuaan, ne uivat nopeasti eri suuntiin, joten joutsenpari jäi kuvaamatta. 
Nämä leskenlehdet ovat kevään ensimmäisiä luonnon kukkia, mutta kaikessa karuudessaan kuitenkin sykähdyttävät joka kevät ilmestyessään kylmän maan sisältä.Otin monenlaista näpertämistä mukaani, onneksi, kun jouduimme toipilaan kanssa olemaan paljon sisällä asuntovaunussa. Tässä tuttu ja turvallinen malli, jolla olen lukemattomia liinoja virkannut. Nytkin on vain tarkoitus päästä tästä painavasta lankakerästä eroon! Onneksi tämä on niin nopeaa virkkaamista, että liina valmistuu hyvää vauhtia.Näitä neliöitä teen, kun on langan tähteitä. Nyt juuri sain punertavan, tumman sinisen ja violetin langan virkatuksi loppuun, joten nyt on kai lähdettävä ostamaan eri väristä lankaa, jos aikoo virkata lisää, kenties koko torkkupeiton. Hiljalleen, ilman suorituspaineita.Me olemme ihan keskeneräisiä hiiriä. Meiltä puuttuvat silmät, viikset ja vaatteet. (Langat niitä varten unohtuivat kotiin). Seisomme asuntovaunun ikkunalaudalla. Joskus tulemme valmiiksi. 

Kristilliseltä radiokanavalta (RadioDei) kuuluu koko ajan koskettavaa pääsiäisen sanomaa. Samoin kristilliseltä TV-kanavalta (TV7). Onneksi internetin kautta saamme kaikesta tästä nauttia. Tänään on julistettu: "Kristus nousi kuolleista, totisesti nousi!"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti