torstai 12. joulukuuta 2013

Käytännöllistä joulua.


Tänä päivänä kaikista suunnista tulee tietoa, että talous on alamaissa, ja omassa elämässäkin on isoja asioita, jotka nielevät rahaa, on remonttia ja hankintoja. Tässä kohdassa käytännöllisyys astuu kuvioihin. 

Onneksi jo lapsesta asti, äitini, joka oli käytännöllisyyden mestari ompelemisessa ja muissakin käden taidoissa, on juurruttanut meihin lapsiin iloisen tekemisen. "Tuunaaminen" on nykyaikainen sana, se kai tarkoittaa muokata tai muuttaa tarkoitusta, mutta äitini osasi taidon jo kauan sitten. 

Nämä liinat olivat pitkinä versioina monet joulut varastossa, kun pöytiä on rajallinen määrä. Nyt keksin, että ompelen niistä tabletteja. Me käytämme paljon kahvi- ja ruokapöydässä sellaisia, ne luovat viihtyisyyttä ateriahetkiin. Leikkasin pitkät liinat kahtia ja ompelin päät, joten nyt on joulun ajaksi väriä kahden ruokailijan pöytään. Pienillä punaisilla liinoillakin on omat paikkansa ruokapöydässä.On ihmeellistä, että punainen väri ja kukat kuuluvat jouluun. Nämä kukat ovat kestokukkia, tuon ne joka joulu silmiä ilahduttamaan, vaikka ne eivät ole aitoja. 
Jossain taustalla on niiden paikka, ja joulun jälkeen pakkaan ne taas seuraavaa joulua odottamaan.  Poro kantaa kunniakkaasti kynttiläkruunua. Näitä ohuita kynttilöitä ei voi kauan polttaa, mutta pieni ilo niistäkin tulee. Linnut ja niiden ruokkiminen kuuluvat jouluun. Itsekin ostin kauralyhteen, kun koulupoika tuli ovelle myymään  5 euron hintaan leirikoulun hyväksi. Se odottaa joulua, jolloin ripustamme sen sisäpihalle lintuja varten. 
Onneksi meidän lintumme ovat jo saaneet ruokaa, kun ajoissa laitoimme ruokintatelineet. 

Linnut voivat pysyä poissa pihapiiristä, jos ei ajoissa ilmaannu ruokintapaikkaa. Me koimme sen vuosi sitten, kun tämä talo oli ollut tyhjillään jonkin aikaa, ennen kuin sen ostimme. Meidän pihapiirimme oli haudan hiljainen, ei yhtään lintua näkynyt pitkään aikaan, kunnes ne huomasivat ruokamme ja oppivat reitin meille.  Kuinka usein tämä asia, joulun pääasia, jääkään taka-alalle. Minulle ja perheelleni tämä, Jeesuksen, Vapahtajamme syntymä on ihana elinehto. Sitä me tänäkin jouluna juhlimme, ja Jeesuksen elämä on meille elämä, oli sitten vuoden aika mikä vaan. 

Tätä iloistaVapahtajan syntymäjuhlaa toivotan kaikille! 

2 kommenttia:

  1. Hyvää Joulua teille! Kortit jä tälläkin kertaa lähettämättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämähän on hyvä tapa toivotella, kiitos! Ei kannata stressata itseään korteilla. Ennen minäkin tein itse monta kymmentä korttia, ja se on turhaa vaivannäköä. Nykyään haluan päästä vähemmällä ja se on ihan oikein. :)

      Poista