torstai 7. marraskuuta 2013

Ihana matka.


Kun meitä viime keväänä  pyydettiin viikon matkalle Israeliin, vastasimme, että tulemme, jos saamme edellisen asuntomme myydyksi. 
Asunto  oli ollut jo silloin muutaman kuukauden myynnissä, ja kaupan onnistumisen edellytyksiä ei tuntunut olevan, johtuen tulevasta taloyhtiön putkiremontista, taloussuhdanteista ja pankkien lainapolitiikan kiristymisestä. Niinpä tuntui, ettei mahdollisuuksia ollut. 

Yllättäen kuitenkin 8 kuukauden jälkeen ostaja ilmaantui, vaikka olimme jo poistaneet sen välittäjältä ja jääneet odottamaan putkiremontin valmistumista ja uutta myyntiaikaa lokakuuhun. Siispä ilmoittauduimme syksyllä matkaan.Israel on kaikin tavoin kiistelty matkakohde, mutta avoimin mielin jälleen lähdimme matkaan. Siellä oli lämpötila vähän alle ja yli 30 astetta, joten se vastasi aika tarkasti Suomen parasta hellekesää. Kukkaloisto ja hedelmäpuut ovat aina yhtä hurmaavia.Jerusalemin näkymä on huikea. Se oli ensimmäisten päivien tutustumisohjelmassamme. Nähtävää ja koettavaa riitti hurjan paljon.
Lisäksi  vierailimme eri puolilla: Wizo-lastenkodissa, Natal- Trauma Centerissä, Haifa-kodissa (holocaustin läpi käyneiden vanhusten asuntolassa).
Paljon koskettavia kohtaloita kussakin kohteessa. Veimme sinne lahjoja, koska ko. kohteet tulevat toimeen lahjoitusten turvin. Itse vein kohteisiin muun muassa huoneentaulut, joissa on rohkaiseva teksti. Kiitollisina otettiin vastaan nekin.

Ihanaksi yllätykseksemme ystäviemme häät sattuivat lomamme puoliväliin Tel Avivissa, ja kuten aina häät, niin nämäkin olivat aivan ihastuttava kokemus. Avigail ja Markus saivat toisensa. Ikimuistettava tilaisuus, joka kesti aamuyön puolelle. Tien päällä ja bussissa viehrähti paljon aikaa, kun viikossa piti ehtiä paljon näkemään. 

Tutustuimme Galileaan, pyhiin paikkoihin siellä, ja  myös Betlehemiin, joka on nykyään palestiinalaista aluetta. Ystävällinen ilmapiiri vallitsi kaikkialla. 3 eri hotellia tällä viikon matkalla, ja kaikki 5 tähden luokkaa. Ihmettelimme porukalla, miten voi sattua niin hienot majapaikat. Tässä ollaan jo pukeuduttu Suomeen paluuseen, kohta suunnistamme täältä Eilatista, upeasta hotellista Ovdan lentokentälle ja Suomen marraskuun loskaan ja pimeyteen. 

Nyt olemme jo Suomessa, ja olen alkanut virkata valkoista hellehattua, seuraavaa kesää tai aurinkomatkaa varten. 

Nautitaan omasta talvesta ja eri vuodenajoista. Saattaa se kesä tulla vielä meillekin.2 kommenttia:

  1. Nöyrällä mielellä ollaan, kaikki oli niin ylhäältä järjestettyä.

    VastaaPoista