torstai 8. elokuuta 2013

Kesähelle kypsyttää?


Tämän ihanan amppelimansikan sain ystäviltäni tuliaisiksi alkukesästä. Niin vain on, että suunnilleen mansikka joka toinen päivä on kypsynyt maisteltavaksi. Ei mikään makea lajike, mutta hauska juttu kuitenkin.Laitoin porkkanapenkin oheen muutamia herneitä kasvamaan. Niistäkin on tullut jo maisteltavaa.Porkkanaa ei voi ottaa ylös, ja katsoa mitä on juuressa, ja se on harmi. Näin kyllä voi vähän aavistaa, koska voi satoa korjata. Hyvältä näyttää tässä vaiheessa.Kovan kohtalon kokenut, ja selviytynyt omenapuu antaa tänä syksynä 13 omenaa. Tälle hymyilee omenatarhuri, mutta minä olenkin kokeileva pienviljelijä.Tässä varsinaista kärsivällisyyttä koetellaan, kun odotellaan punertumista. Nyt on kuitenkin vasta elokuun alkupuolisko, ja kuulin, että viimeisenä konstina ne voi ottaa sisälle ja ripustaa verhotankoon, niin kypsyvät saman tien.Tässä on pikkuväki ripustettu seinälle. Pöly tekee aikaa myöten kalliit käsityöni nuhjuisen näköisiksi, niin tein itse kartongista ja sellofaanista niille "näyttelypakkaukset". Muutamalle pakkaukselle on vielä tilaa. Luulen, että en voi koskaan lupua näistä, niihin vain kiintyy.Syksy ja joulu on avustupakettien aikaa, joten sekin pitää jo nyt helteillä pitää mielessä. Raitasukkia edelleen. 

Nyt, kun leivoin pikkupullia ja hiivaleipiä jo aamuvarhaisella, olo on kuin tropiikissa, tässä, onneksi yleensä niin viileässä talossakin. Ulkona lämpötila näyttää hellelukemia.
Ihana kesä!

3 kommenttia:

  1. Jos ne onkin vihreitä tomaatteja? Kannattaa säilyttää näytteet käsitöistä, kun innostuu seuraavasta, jää muisto. Lämmin on täälläkin Lappajärvellä. Lenkkeilyä ja uimista. Kouvolassa nähdään lauantaina juhlissa..

    VastaaPoista
  2. Kyllä mulla toivo elää, että punaista vielä nähdään, jos ei puutarhassa, niin sitten sisällä talossa. Tänne muuten varoitettiin tulevan hirmuinen ukkonen ensi yönä! Toivottavasti Kouvolan suunnassa on lauantaina hyvä ulkojuhlailma.

    VastaaPoista
  3. Oi miten söpöä pikkuväkeä!

    VastaaPoista