sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Uusi ilme


Kauan mietin, voisiko tällaisesta aiheesta kirjoittaa, mutta tämä asia on ilahduttanut viime päiviäni niin paljon, että rohkaisin mieleni. Kun hankimme tämän talon, otin henkilökohtaiseksi haasteekseni muuttaa tummat värit vaaleiksi. Edellinen omistaja oli pitänyt väreistä. Oli tummaa sinistä, punaista, keltaista, kulunutta ja likaistakin. Valkoista maalia, vettä ja pesuainetta on kulunut ja luovuus kukkinut. Tämä kellarin rappukäytävä on yksi osoitus siitä. Seinän väri oli aikaisemmin tumma sininen. Alakerrassa on varastohuone, joka on toiminut edellisillä asukkailla asuinhuoneenakin tilan puutteessa. En saanut rauhaa, ennen kuin kävin käsiksi tähän tilaan. 

Poistin naulat ja epätasaisuudet seiniltä, vähän tasoitetta, hyvät suojaukset, ja toimeen. 
Olen maalarin tytär, ja se on luovaa toimintaa, hauska yksityiskohta vaivannäön keskellä!

Pesin seiniä, maalasin kaikki ensin pohjamaalilla, sitten varsinaisella seinämaalilla. 
Varastona huone on meilläkin, mutta luovuutta voi silti käyttää. Aikaisemmin huoneessa oli ummehtunut haju, mutta kun avasimme tuuletusventtiilin ja puhdistin ja maalasin, niin tuoksukin on puhdas. 

Punaisen oven jätin, koska se piristää, ja verhokin on väriin sopiva.

Sopivan asiayhteyden voi muodostaa edellä olevasta jutusta. Kun taivaan Isä valitsi meidät, hän näki jo alussa lopputuloksen. Kun me alamme vaeltaa Hänen yhteydessään, hän muuttaa meitä, ja iloitsee. Mekin saamme iloita Hänen huolenpidostaan. Lopputulos kaikessa kirkkaudessaan ja täydellisyydessään näkyy kuitenkin vasta perillä taivaan kodissa. Siellä on vajaa lakannut ja täydellisyys alkanut. Pysykäämme uskollisina loppuun asti!2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää lopputulos! Kyllä valkoisella maalilla olemme mekin saaneet ihmeitä aikaan remonteissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! Muistan kyllä, kun kävimme, kun olitte hiljattain muuttaneet, ja oli remontti menossa. Paljon on ollut teillä tehtävää isossa talossa. Meillä on pienemmät puitteet, mutta hyvin saa tuntumaa siihen mielihyvään, minkä kokee, kun saa uutta aikaan omin käsin. Sinulla on hieno ammatti, kun näet "ennen ja jälkeen"- tilanteet niin konkreettisina. Muutenkin ihanan pursuavaa on sinun luomisvoimasi perheen keskellä. Hyvää jatkoa ja voimia edelleen!

      Poista