sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Remonttia ja ruusuja

Olemme tehneet eteisremonttia viime viikot. Entinen oli niin tukkoinen ja epäkäytännöllinen. Tämän talon alkuperäinen versio. 
Olimme kyllästyneitä siihen jo kauan. 
Nyt tuli aika toteuttaa uusimissuunnitelma.
Eläminen on ollut melkoista etsiskelemistä, kun tavarat ja vaatteet ovat olleet väliaikaisissa paikoissa. Jokainen sen tietää oltuaan samassa tilanteessa. Työn valmistuttua on uudellen sopeutumisen aika.

Markku teki mittavan työn purkaessaan vanhat rakennelmat pois. Tässä uuden eteisen alkua. 
Perällä näkyy vanhaa väli-ikkunaa. Vähän suttuisen näköinen, jonkun edellisen asukkaan valkoisella maalaama kuviolakkapinta. Se piti poistaa. Yritin melkoisia myrkkyjä maaliliikkeen neuvosta. Ei lähtenyt millään. Lopuksi välähti: kynsilakanpoistoaine! Sillä lähti kankaalla pyyhkimällä ihan puhtaaksi. Sitä vain kului melkein 150 ml pullollinen. 
Sitten maalasin takaseinän uudelle kaapistolle. Markku oli sen valmistellut ja tasoitellut edellisenä iltana. Sitten eteisen muut seinät vaalean siniseen vivahtavalla maalilla. Se sopi kaapiston siniharmaaseen väriin. Yhdessä koottiin kaapisto isoine peili-liukuovineen. Huh huh.


Haluttiin pientä piristystä ja "katseenvangitsijaa". Siitä kehittyi ruusuköynnöskuviot ikkunaan.


Kontaktimuovista vapaalla kädellä leikaten.

Valkoisesta ruusun terälehdet, yksi kerrallaan, keskikohdasta aloittaen. Jokainen ruusu on erilainen. 
Olen harrastanut tätä taiteenlajia paljon, pyynnöstä, yleisiin tiloihin, esim. silloiseen työpaikkaani Jorvin sairaalan leikkaussalin heräämöön. Myös röntgeniin auringonkukkia, ym. tilataidetta. Lisäksi näyttelykulisseiksi Bulgarian lähetystyölle punaista ruusuköynnöstä muuriaidan päällä. Nyt tein siis valkoista. Pääteltiin, että siihen väriin ei niinkään kyllästyisi

Tässä uusi eteinen suurin piirtein valmiina. Vielä lampunvarjostimet joutuu uusimaan. Oikeanpuoleiseen seinään (tässä peilikuvana) palapeilin tilalle ripustimme itse maalaamani "Kedon kukat"-akvarellin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti