maanantai 13. elokuuta 2012

Iloisia yllätyksiä
Joskus tavallinen harmaa arki voi muuttua iloiseksi yllätykseksi. Esimerkkiviikonloppu: odotettu elämysmatka luonnossa. Säätiedotuksissa ennustetaan saderintamaa koko viikonlopuksi. Sää on kuitenkin aurinkoista ja lämmintä, vain yöllä pieni ohimenevä sadekuuro. 
Joskus Iloisia perhetapahtumia, myös yllättäviä menestyksiä vaikeuksien jälkeen. 

Yllättävintä kuitenkin on aina armo, kun itse tuntee epäonnistuneensa. 
Tutuimpia kertomuksia tästä asiasta on raamatun kertomus  tuhlaajapojasta. Luuk. 15. 11 – 32. Hän oli tuhlannut kaikkensa lähdettyään lapsuudenkodistaan nuorukaisena. Nyt, elämänsä raunioilla, istuessaan kaitsemassa sikoja, ja kun sikojen ruokakin oli häneltä kielletty, hän päättää palata isänsä kotiin pyytäen anteeksi, jos vaikka  pääisisi edes yhdeksi palkkalaisista. Saapuessaan kotitilalleen, hänen isänsä, joka, uskon näin, kaikki nämä vuodet oli odottanut ja tähyillyt tielle odottaen poikaansa palaavaksi kotiin, JUOKSEE häntä vastaan ja sulkee hänet syliinsä, panee sormuksen hänen sormeensa ja järjestää juhlat. 
Me olemme joskus kuin tuo poika, kuitenkin Jumala on rakkaus, eikä Hän heitä ketään pois luotansa, joka Hänen tykönsä tulee.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti